Službene stranice Općine Vela Luka Utorak, 26. rujna 2017.
 

Novosti

 
Potpisan ugovor za marinu u Veloj Luci 20.09.2017
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovor o koncesiji s direktorom tvrtke Ovalis Nova d.o.o. Ivom Šegonom iz Vela Luke, kojim Dubrovačko-neretvanska županija ovlašteniku koncesije daje pravo na gospodarsko korištenje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma – marine u Veloj Luci. Istom je prilikom ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka ...
detaljnije »
 
VELA LUKA OUTDOORS 2017. - Dani pustolovnog turizma 19.09.2017
Program VELA LUKA OUTDOORS 2017. nudi različite sadržaje za sve uzraste od projekcije filmova, škole penjanja za mlade, trekkinga , brdskog biciklizma, velike fešte na rivi, koncerta grupe „Ljetno kino“ i izleta na otočić Proizd.

Organizatori ovogodišnjih outdoors događanja su Biciklistički klub Timun iz Splita, Hrvatska gorska služba spašavanja, Općina Vela Luka, Turistička zajednica Općine Vela Luka, HPD Mareta Vela Luka i Udruga Luško lito. Voditelj programa je Danijel Lacko.

Općina Vela Luka provedbi ovih aktivnosti daje svoju punu potporu, jer je razvijanje ovih i sličnih sadržaja u funkciji kako unaprjeđenja ukupne turističke ponude i produljenja turističke sezone, tako i u funkciji unaprjeđenja ponude sportskih i rekreacijskih sadržaja u mjestu...
detaljnije »
 
Načelnica primila nositelje projekta MEND THE GAP 18.09.2017
Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Bikić prošlog je tjedna primila nositelje Projekta MEND THE GAP –za povezivanje i premošćivanje jaza između tzv. Stare i nove Europe: prof. dr. sc. Ino Čurik redoviti profesor u trajnom zvanju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Mladen Juračić redovni profesor na Prirodoslovnom fakultetu u Zagrebu, prof.dr. Preston Miracle iz odjela za pravopovijesnu arheologiju sveučilišta u Cambridgeu i prof dr. sc. Dinko Radić Ravnatelj centra za kulturu Vela Luka.
Namjera projekta je transfer znanja i tehnologija između starih i novih članica Europske Unije...
detaljnije »
 
Predstavljanje kataloga izložbe Oblici, oblutci ... Bojane Švertasek u Galeriji Centra za kulturu 11.09.2017
U petak, 8. 09. 2017. s početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka predstavljen je katalog izložbe "Oblici, oblutci ..." zagrebačke umjetnice korčulanskih korijena Bojane Švertasek koja se održala prošle godine u kolovozu velolučkom Centru za kulturu. Izložba je trajala do polovine rujna prošle godine i vidjeli su je brojni domaći i strani posjetitelji te učenici Osnovne škole Vela Luka za koje su organizirana stručna predavanja Jadranke Vinterhalter i vodstva kroz izložbu.
detaljnije »
 
Održani Dani maslinova ulja 11.09.2017
Prošlog su tjedna od 07.-09. rujna u Veloj Luci održani "Dani Korčulanskog maslinovog ulja" čiji je domaćin i organizator Udruga maslinara Vela Luka uz potporu Općine Vela Luka i Turističke zajednice.
detaljnije »
 
 
naslovna
PRORAČUN 2015

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila


Danijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2017