Službene stranice Općine Vela Luka Srijeda, 23. kolovoza 2017.
 

Novosti

 
Obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima 23.08.2017
Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, predstavnici Općine Vela Luka su danas, u srijedu, 23. kolovoza 2017. godine, u jutarnjim satima, položiti buket cvijeća i zapaliti svijeću ispred spomen križa na mjesnom groblju sv. Roka.
U svečanom protokolu su sudjelovali općinska načelnica Katarina Bikić, predsjednik općinskog vijeća Zoran Manestar i predsjednica OO HSS-a i općinska vijećnica Željka Gugić.
Ovom simboličnom gestom predstavnici Općine Vela Luka su iskazali pijetet prema svim žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima.
detaljnije »
 
Načelnica održala informativni sastanak sa studentima i stipendistima 23.08.2017
Općinska načelnica Katarina Bikić danas je u Općinskoj vijećnici održala informativni sastanak sa studentima i stipendistima Općine Vela Luka.

Na sastanku je uvodno Načelnica upoznala sadašnje i buduće stipendiste sa trenutnim aktivnostima vezano za dodjelu stipendija, te najavila da za sada nisu planirane nikakve značajne izmjene i visina stipendije ostaje ista. Također je podsjetila stipendiste o njihovim obvezama dostave potvrde o upisu u iduću akademsku godinu kako bi osigurali nastavak primanja stipendije...
detaljnije »
 
Održan 54. Prvi glas Vele Luke 21.08.2017
Po 54. put po redu, a u organizaciji glazbeno-estradne udruge „Gardelin“, u Veloj Luci je u sklopu kulturne manifestacije „Luško lito 2017“, održano natjecanje za Prvi glas Vele Luke.
Bila je to prilika da se mladi talentirani izvođači svojim glazbenim mogućnostima, predstave velolučkoj publici, koja ih svake godine vjerno prati i svojim dolaskom podržava u njihovom radu.
Ove godine, bio je nešto manji broj djece u takozvanom obaveznom, natjecateljskom dijelu programa, no nešto starija djeca svojim su izvrsnim izvedbama oduševili publiku, koja zato nije ostala zakinuta za dobru zabavu.
detaljnije »
 
Donešena odluka o dodjeli sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu 18.08.2017
Temeljem javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi DNŽ, i provedenog postupka ocjenjivanja zaprimljenih programa, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić je krajem srpnja donio Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu.
detaljnije »
 
Obilježeno tragično stradanje u Potirni 14.08.2017
Danas, u ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.g., predstavnici Općine Vela Luka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vela Luka su u skladu sa Pravilnikom o protokolu Općine položili vijenac na spomen obilježju stradalima u velikom požaru 1985. godine u Potirni. 
Svečano polaganje vijenca su predvodili predsjednik općinskog vijeća Zoran Manestar, općinska načelnica Katarina Bikić ...
detaljnije »
 
Župan Dobroslavić primio svjetske juniorske prvakinje u veslanju 14.08.2017
Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom primio je u Palači Ranjina svjetske juniorske prvakinje u veslanju Ivanu i Josipu Jurković, članice VK “Ošjak”  iz Vela Luke te Izabelu Krakić i Brunu Milinović, veslačice VK “Trešnjevka” iz Zagreba, koje su na netom zavšenom Svjetskom juniorskom prvenstvu u ...
detaljnije »
 
Župan Nikola Dobroslavić čestitao sestrama Ivani i Josipi Jurković 08.08.2017
Povodom osvajanja zlatne medalje u četvercu bez kormilara, koje su sestre Ivana i Josipa Jurković osvojile na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju u litavskom gradu Trakaiju, župan Nikola Dobroslavić im je uputio čestitku:

„Drage Ivana i Josipa,

U ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime iskreno vam čestitam na vašem velikom uspjehu, uspjehu koji je kruna, ali i dokaz vašeg marljivog truda i rada...
detaljnije »
 
Predsjednik Vlade Plenković čestitao svjetskim juniorskim prvakinjama i prvacima u veslanju 08.08.2017
Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao ženskom juniorskom četvercu bez kormilara: Ivani i Josipi Jurković, Bruni Milinović i Izabeli Krakić te muškom dvojcu bez kormilara: Patriku i Antonu Lončariću, na osvajanju zlatnih medalja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Litvi:

"Drage Ivana, Josipa, Izabela i Bruna, dragi Patrik i Antone,
iskreno i od srca čestitam vam na uspjehu koji ste postigli. Svjetsko juniorsko zlato potvrda je vašeg rada, truda i zalaganja...
detaljnije »
 
 
naslovna
PRORAČUN 2015

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila


Danijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2017