Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 22. lipnja 2018.
 

Novosti

 
Otvorena izložba Ines Borovine za Cvitić 10.03.2017
U srijedu, 8. 03. 2017. s početkom u 19 sati u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka, a u suradnji s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“ otvorena je humanitarna izložba radova Ines Borovine. Ovo je druga humanitarna izložba radova Ines Borovine u velolučkom Centru za kulturu kojom autorica želi svojim kreativni m radom pomoći Udruzi „Cvitić“. Prvom svojom humanitarnom izložbom održanoj prije dvije godine u istome prostoru predstavila se velolučkoj publici radovima u tzv. salvetnoj tehnici (decoupage) kojom je oplemenila različite predmete iz svakodnevne uporabe.

Na izložbi održanoj u srijedu povodom Međunarodnog dana žena predstavila se s dvadesetak radova za izradu kojih je uglavnom koristila drvo pronađeno na plažama (moreplovina) koje je potom obradila bojom i aplicirala na drvenu podlogu u kombinaciji s raznim sjemenkama.

Motivi na njezinim djelima su uglavnom maritimni i florealni, a sav prihod od prodaje radova namijenjen je Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“. Na otvorenju izložbe nastupila je klapa „Fižul“, a o izložbi su govorili voditeljica Galerije Centra za kulturu Vela Luka viša kustosica Rada Dragojević Ćosović i ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka dr. sc. Dinko Radić.

Prilikom govora na otvorenju izložbe naglašeno je da Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“ i Centar za kulturu Vela Luka već duže vremena uspješno surađuju, te je istaknuta važnost uključivanja djece iz Udruge „Cvitić“ u svakodnevni život zajednice. Na kraju programa predsjednica Udruge „Cvitić“ Jasna Žuvela i autorica radova na izložbi Ines Borovina su se svima zahvalile na podršci. Otvorenju izložbe odazvao se velik broj mještana koji su se u ugodnoj atmosferi družili do kasnijih večernjih sati.

CZK
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018