Službene stranice Općine Vela Luka Srijeda, 25. travnja 2018.
 

Novosti

 
Održana svečana sjednica u povodu Dana Općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa 2017 20.03.2017
Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa nebeskog zaštitnika naše Općine, održana je u subotu, 18. ožujka 2017.g. u galeriji Centra za kulturu Vela Luka.
Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Dragiša Barčot uz pomoć tajnika Općinskog vijeća Vanja Žuvele.
Svojom nazočnošću svečanu sjednicu su uveličali župan Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Branko Bačić, predsjednik županijske skupštine Ivan Margaretić, gradonačenik Korčule Andrija Fabris, načelnik općine Lumbarde Igor Kršinić , Smokvice Lenko Salečić, Blata Ante Šeparović, predsjednik Općinskog vijeća Blata Tonči Padovan, ravnatelji županijskih i općinskih ustanova, kao i drugi uzvanici i gosti.

Na samom početku sjednice, a nakon intoniranja himne Lijepa naša domovina i odavanja počasti minutom šutnje našim pokojnima, predsjednik vijeća Dragiša Barčot je pozdravio sve nazočne, te se u pozdravnom govoru osvrnuo na rad Općinskog vijeća u proteklom periodu.
Općinski načelnik Tonko Gugić Bakan se u svom govoru osvrnuo na protekli četvorogodišnji mandat. Naglasio je važnost i potrebu reforme regionalne samouprave, te zadovoljstvo postignutim zajedništvom u realizaciji razvojnih projekata iskazanim u radu općinskog vijeća.
Osvrnuo se i na suradnju sa susjednom općinom Blato, te zajednički projekt na sanaciji deponija Sitnica, kao i planiranu izgradnju reciklažnog dvorišta.

Nakon prigodnoga izvješća općinskog načelnika Vele Luke, skupu se pozdravnim govorom obratio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.
Župan Dobroslavić se posebno osvrnuo na projekt izgradnje pomorsko putničkog terminala i potrebu izgradnje ribarske luke. Spomenuo je i skoro raspisivanje natječaja za davanje koncesije za marinu u Veloj Luci, te značajna ulaganja u nabavku nove opreme za Dom zdravlja u Veloj Luci.
Na kraju svog govora Župan je čestitao blagdan sv. Josipa i Dan Općine svim mještankama i mještanima.

U nastavku sjednice su uručene plakete najuspješnijim sportašima Vela Luka u 2016 godini.
Odlukom Općinskog vijeća koju je pročitala i obrazložila predsjednica Odbora za šport, kulturu i tehničku kulturu Tatjana Vučetić najuspješniji sportaši Vele Luke u 2016. godini su:
ekipa STK "Lučica" –u sastavu Deni Berković, Antonio Franulović, Ivan Šeparović, Nikola Žuvela, Petar Žuvela – najuspješnija muška sportska ekipa u 2016. godini ,
VK "Ošjak" – posada dvojca na pariće u sastavu sestre Ivana i Josipa Jurković – u kategoriji najuspješnija sportska posada u 2016. godini, te
Antonio Šeparović, veslač VK Ošjak – najuspješniji sportaš Vele Luke za 2016. godinu.

U nastavku su dodijeljena općinska javna priznanja. Obrazloženje Odbora za dodjelu javnih priznanja je pročitao tajnik općinskog vijeća Vanjo Žuvela, a predsjednik općinskog vijeća Dragiša Barčot je uručio priznanja laureatima.

Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj 2016. godini dodjeljeno je Udruzi maslinara Vela Luka – Vela Luka za projekt dobijanja EU oznake zaštite izvornosti korčulanskog maslinovog ulja.
Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće u protekloj 2016. godini dodjeljeno je Tonču Surjanu – za zapaženi doprinos dramskom amaterizmu i promidžbi Vele Luke putem elektroničkih medija.
Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje za najmanje 20 godina kontinuiranog rada dodjeljeno je Udruzi za očuvanje i promicanje pokladnih običaja i tradicije Trtajun – Vela Luka povodom njihove 20. godišnjice.
Javno priznanje za životno djelo osobama zaslužnim za dobrobit Vele Luke, od ove godine pod nazivom i u formi Golubice Općine Vela Luka, dodjeljeno je pjevaču i glazbeniku Oliveru Dragojeviću za njegov doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni i promidžbi Vele Luke u Hrvatskoj i svijetu.
U umjetničkom dijelu programa sudjelovao je trio učenika Osnovne glazbene škole Vela Luka; klarinetisti Danko Stipković i Luka Farčić, uz klavirsku pratnju Antonia Dragojevića (mentor prof. Gabrijel Tomić), kao i mješovita klapa FD Kumpanija i klapa Proizd, obje pod umjetničkim vodstvom Janesa Vlašića.

Svečanu sjednicu možete poslušati na sljedećem linku: https://youtu.be/uB1ySlUepRQ
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018