Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 22. lipnja 2018.
 

Novosti

 
Sestre Jurković ponijele titulu državnih seniorskih prvakinja 10.05.2017
ZAGREB – Već su nas naše mlade Velolučanke , sestre Jurković navikle na brojna  postolja i državne titule u svojim uzrasnim kategorijama.  No proteklog vikenda  Ivana i Josipa ipak  su ostvarile  nešto što se tako često baš i ne događa i postiže... Kao juniorke postale su državne  prvakinje i u  - seniorskoj konkurenciji  !   
Dogodilo se to u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun (29. i 30. travnja o.g.)gdje je održano seniorsko državno prvenstvo RH u veslanju. Na ovom prvenstvu veslački klub Ošjak iz Vele Luke zastupale su sestre Josipa i Ivana Jurković u dvojcu na pariće za seniorke.,  na Jarunu na Seniorskom prvenstvu Hrvatske  gdje su se Josipa i Ivana Jurković popele na najviši dio postolja predviđenog za one i službeno najbolje u Hrvatskoj !  
U finalnoj utrci dvojaca na pariće u kojoj je sudjelovalo  šest najboljih hrvatskih posada, Ošjakove  blizanke prve su prošle kroz ciljnu ravninu  i ponijele titulu državnih seniorskih prvakinja. 
Uhvatili smo ih danas, bile su negdje u prirodi,  na proslavi  Prvog maja,  sigurni smo i svog i Ošjakovog  novog velikog sportskog uspjeha . Slavile su ga zajedno sa svojom veslačkom 'kumpanijom' iz kluba.  Podijelile su kratko sa nama  dojmove iz utrke  duge 2000 metara gdje su dakle kao juniorke uzele i svoju prvu  seniorsku zlatnu medalju u disciplini dvojac na pariće ...
' Od samoga starta smo povele i do ulaska u cilj nismo ispuštale stečenu prednost . Na kraju smo  drugoplasiranu posadu zagrebačke Mladosti ostavile više šest sekunda, a trećeplasiranu Trešnjevku gotovo devet sekunda ' rekle su nam ukratko Josipa i Ivana .
Svaka čast  !  Još su jednom potvrdile da su trenutno jedne od najperspektivnijih veslačica  'Lijepe naše'.  Dokaz tome je i  poziv u hrvatsku juniorsku reprezentaciju , o kojem smo već pisali , a sada nam ga je potvrdio i  njihov trener u Veslačkom klubu 'Ošjak'  Tino Dragojević koji je sa njima i bio na PH-e.  
Nakon samo dan-dva zasluženog prazničkog odmora  sestre  će već u srijedu opet uzeti  'put pod noge'  i  'vesla i čamac u ruke'... Opet će u Zagreb na okupljanje Hrvatske veslačke reprezentacije koja u petak putuje na veliku Međunarodnu  veslačku regatu u   Minhenu  ove subote i nedjelje.  Sigurni smo da će u jakoj međunarodnoj konkurenciji i  tamo još  jednom potvrditi svoj talenat i kvalitetu.
FOTOGRAFIJE  Ivana i Josipa Jurković sa peharom sa PH-e za najbolji dvojaca na pariće za 2107.g.
FOTO:. Veslački savez Hrvatske i VK 'Ošjak'
(prenijeto sa: http://markopolosport.net)
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018