Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 22. lipnja 2018.
 

Novosti

 
Izložba Cvitića za Majčin dan 18.05.2017
U srijedu, 17. 05. 2017. s početkom u 20 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je humanitarna izložba radova koje su izradili djeca Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“.

Udruga „Cvitić“ i Centar za kulturu Vela Luka već niz godina zajedno organiziraju razne humanitarne izložbe, a ovo je prva samostalna izložba članova Udruge na kojoj su se predstavili radovima izrađenim u različitim tehnikama od glinamola, mozaika, crteža, kolaža i drugog. Na izloženim radovima prisutni su motivi iz našeg lokalnog okruženja poput grožđa, maslina, cvijeća, brodova, zvonika, velolučkog grba s motivom golubice itd.

Evidentno je da članovi udruge „Cvitić“ aktivno sudjeluju u životu zajednice, a iz izloženih radova iščitava se dječja maštovitost, predanost, sklad i radost življenja. Izložba je organizirana povodom Majčinog dana i Međunarodnog dana muzeja, a prilikom otvorenja izložbe voditeljica galerije viša kustosica Rada Dragojević Ćosović istaknula je važnost majčinske uloge u životu i odgoju pojedinca te utjecaj Udruge „Cvitić“ na senzibiliziranje lokalne zajednice i podizanja nivoa svijesti o potrebama ljudi i djece koji su drugačiji od većine. Prilikom otvorenja izložbe posjetiteljima se obratio ravnatelj Centra za kulturu dr. sc. Dinko Radić koji je također naglasio humani karakter Udruge i važnost uključivanja njenih članova u svakodnevni život mjesta, a predsjednica Udruge gđa. Jasna Žuvela se zahvalila svima na suradnji, posebno djelatnici Udruge prof. Jeleni Padovan koja je osmislila i organizirala izložbu.

Prije formalnog otvorenja izložbe članovi Udruge su uz glazbenu pratnju Danka Šeparovića zapjevali dvije pjesme i svojim nastupom oduševili posjetitelje. Izložbu je otvorio član Udruge Ivo Dragojević.

Izložba ostaje otovrena do 29. 05. 2017.
Veselimo se Vašem dolasku!
CZK
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018