Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 22. lipnja 2018.
 

Novosti

 
Ljepote Korčule u četiri minute 04.08.2017
Od Marka Pola, preko prirodnih ljepota, hrane i vina do maslina i maslinovog ulja – video koji prikazuje otok Korčulu, a koji je nastao u sklopu EU projekta Well Olive¨može se vidjeti na https://youtu.be/UWjJ-vSC4pU.

Hrvatski partner u ovom projektu je Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je na području Dubrovačko-neretvanske županije organizirala nekoliko aktivnosti kroz projekt, a Korčula je, između ostalog, izabrana za predstavljanje s obzirom da su za sada jedino Korčulani nositelji EU zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla za svoje maslinovo ulje.

Španjolska blogerica Inma Gregorio Gomez, koja piše popularni travel blog ‘A World to Travel’ (http://www.aworldtotravel.com/), i talijanski snimatelj Danis Strickner, boravili su u lipnju na otoku Korčuli, a rezultat su promotivni video, 10 turistički-gastro priča o Korčuli na blogu te puno objava i fotografija na Facebook stranici blogerice i samog Well Olive projekta (https://www.facebook.com/pg/wellolive.eu/photos/?tab=album&album_id=266635033814913).

U Dubrovniku je, ujedno, u sklopu ovog projekta, u prosincu prošle godine, održan Experience Lab (XLab), nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Kao i sam projekt, ova besplatna radionica bila je fokusirana na kulturu i tradiciju maslinovog ulja. Well Olive projekt, koji završava koncem ovog mjeseca, bio je usmjeren na razvoj održivog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma, uključujući zdravstvene i kulturne aktivnosti, biciklističke i pješačke ture, degustacije vina i hrane, na bazi ponude maslina i maslinovog ulja.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018