Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 22. lipnja 2018.
 

Novosti

 
VELA LUKA I OŠJAK IMAJU SVJETSKE PRVAKINJE Ivana, Josipa, Izabela i Bruna najbolji svjetski juniorski četverac bez kormilara ! 07.08.2017
TRAKAI - Baltik je novi – zlatnik ! I to za naše Ivanu i Josipu Jurković , te Brunu Milinović i Izabelu Krakić ! Hrvatski ženski juniorski četverac bez kormilara najbolja su posada svijeta, velolučki 'Ošjak' prvi put u svojoj povijesti ima svjetske prvake !

U konkurenciji jedne Amerike, Kine , Novog Zelanda , Rumunjske i Poljske, hrvatske veslačice doslovce su bile - suverene!

Naše mlade Velolučanke i Zagrepčanke od samog su starta preuzele vodstvo, već na prvom mjerenju na 500 metara bile vodeće (1.41.15) i to svoje vodstvo sjajnim veslanjem održale do kraja. Na 1000 metara imale 3.27.22, a na 1500 m 5.13.84 da bi u clju na 2000 metara ušle prve rezultatom 6.57.75. Sjajno !

Bravo cure , bravo za naše Velolučanke i Zagrepčanke, bravo za Veslački klub 'Ošjak', bravo za glavnog trenera u tom klubu Tina Dragojevića koji je od prvog dana trener naših Ivane i Josipe. bravo za trenera u reprezentaciji Sašu Vukojčića koji ih je spojio u četverac sa Izabelom i Brunom i pripremao za evropsko i svjetsko zlato... Bravo za njihove roditelje bez čije podrške ovog svjetskog , ali i onoga svibanjskog evropskog zlata ne bi bilo ... Bravo za hrvatsko veslanje uopće !

Evropske juniorske prvakinje dokazale su da su i najbolje su na svijetu… Svjetske su prvakinje! Ova 2017.g. biti će upisana doslovce zlatnim slovima u povijesti velolučkog veslanja , imati evropsko i svjetsko zlato u svojim redovima u istoj godini dostignuće je i privilegija koje su 'čežnja' puno većih sredina i klubova nego što je Vela Luka i 'Ošjak' .

Najveća konkurencija našim curama ovaj su put bile posade Rumunjske i SAD-a , posebice Rumunjke, cijelo su vrijeme ' puhale za vratom' našim curama… Ali na kraju su i one morale čestitati boljima , zapravo najboljima, hrvatskoj posadi koje su ih u cilj ostavile za više od tri sekunde …

Dakle Hrvatska sa Ivanom Jurković, Josipom Jurković, Brunom Milinović i Izabelom Krakić svjetski je prvak , druga je Rumunjska, treće su Sjedinjene Američke Države. Slijede potom Kina, Poljska i Novi Zeland.

Izvor: MPS (www.markopolosport.net)
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018