Službene stranice Općine Vela Luka Nedjelja, 24. lipnja 2018.
 

Novosti

 
Općina Vela Luka na Danima regionalnog razvoja i EU fondova 10.10.2017
U Šibeniku je od 5. do 7. listopada održana konferencija “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova” na kojoj je uz Župana Nikolu Dobroslavića, zamjenik Joška Cebala i direktoricu Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovala i viša stručna suradnica za poljoprivredu i gospodarstvo Barbara Mirošević ispred Općine Vela Luka. Tom je prigodom potpisan i Sporazum o suradnji između Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem kojeg će u iduće dvije godine DUNEA-i biti dodijeljeno milijun kuna za poslove regionalnog koordinatora za Županiju.

Sporazum o suradnji odnosi se na izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i provedbu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj Ministarstva je osnažiti ulogu regionalnih koordinatora u provođenju politika regionalnog razvoja, ojačati partnerstvo između Ministarstva i regionalnih koordinatora te osnažiti administrativne, financijske i materijalne kapacitete u svrhu što bolje pripreme za iduće financijsko razdoblje i decentralizaciju sustava upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Župan Dobroslavić naglasio je ovom prilikom kako su europski fondovi važno sredstvo razvoja koje Županija koristi uspješno, a cilj je u budućnosti koristiti ih i više.

Na konferenciji su, između ostalog, predstavljene aktualne mogućnosti financiranja iz EU fondova te novi Indeksi razvijenosti. Tijekom konferencije održani su i Sajam EU mogućnosti, predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata, predstavljanje nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod i EU kvalitete te Program Dani europske teritorijalne suradnje, kao i prezentacija INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora i Hrvatska-Srbija.

Organizatorica konferencije bila je ministrica regionalnog razvoja i Europskih fondova Gabrijela Žalac, a sudjelovali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, zastupnici u hrvatskom i europskom parlamentu, brojni župani, gradonačelnici i državni tajnici. Odlični domaćini bili su šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Izvor: www.edubrovnik.org
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018