Službene stranice Općine Vela Luka Četvrtak, 20. rujna 2018.
 

Novosti

 
Općina Vela Luka na Danima regionalnog razvoja i EU fondova 10.10.2017
U Šibeniku je od 5. do 7. listopada održana konferencija “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova” na kojoj je uz Župana Nikolu Dobroslavića, zamjenik Joška Cebala i direktoricu Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovala i viša stručna suradnica za poljoprivredu i gospodarstvo Barbara Mirošević ispred Općine Vela Luka. Tom je prigodom potpisan i Sporazum o suradnji između Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem kojeg će u iduće dvije godine DUNEA-i biti dodijeljeno milijun kuna za poslove regionalnog koordinatora za Županiju.

Sporazum o suradnji odnosi se na izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i provedbu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj Ministarstva je osnažiti ulogu regionalnih koordinatora u provođenju politika regionalnog razvoja, ojačati partnerstvo između Ministarstva i regionalnih koordinatora te osnažiti administrativne, financijske i materijalne kapacitete u svrhu što bolje pripreme za iduće financijsko razdoblje i decentralizaciju sustava upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Župan Dobroslavić naglasio je ovom prilikom kako su europski fondovi važno sredstvo razvoja koje Županija koristi uspješno, a cilj je u budućnosti koristiti ih i više.

Na konferenciji su, između ostalog, predstavljene aktualne mogućnosti financiranja iz EU fondova te novi Indeksi razvijenosti. Tijekom konferencije održani su i Sajam EU mogućnosti, predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata, predstavljanje nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod i EU kvalitete te Program Dani europske teritorijalne suradnje, kao i prezentacija INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora i Hrvatska-Srbija.

Organizatorica konferencije bila je ministrica regionalnog razvoja i Europskih fondova Gabrijela Žalac, a sudjelovali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, zastupnici u hrvatskom i europskom parlamentu, brojni župani, gradonačelnici i državni tajnici. Odlični domaćini bili su šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Izvor: www.edubrovnik.org
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAĂ©UN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018