Službene stranice Općine Vela Luka Srijeda, 12. prosinca 2018.
 

Novosti

 
Predstavljan prvi broj časopisa za kulturu Lanterna 06.11.2017
U četvrtak 2. studenoga je u prepunoj Galeriji Centra za kulturu Vela Luka održano predstavljanje prvog broja časopisa za kulturu "Lanterna", kojeg izdaje istoimena udruga.

U uvodnim riječima urednika časopisa dr.sc. Dinka Radića i Tonka Barčota istaknuto je kako časopis nadomješta jednu veliku prazninu u društvenom i kulturnom životu Vele Luke, a što su brojni Velolučani potvrdili svojim dolaskom i zanimanjem. Urednici su predstavili koncepciju časopisa i njegove osnovne ciljeve. Riječ je o časopisu koji se u prvom redu bavi baštinom Vele Luke i otoka Korčule i cilj mu je iznijetim spoznajama i demistifikacijama ostaviti trajan trag. S druge strane, cilj mu je biti i otvoren, polemičan i aktualan, baviti se suvremenim društvenim pitanjima i prijeporima mjesta i otoka, ali i promišljati o budućnosti. Udruga je svjesna potrebe okretanja prema mlađim generacijama i stvaranja nove čitateljske publike pa se posebno promišljalo o suvremenom vizualnom identitetu časopisa.

Prvi broj "Lanterne" predstavio je novinar Goran Pelaić. U nadahnutom nastupu kojeg je pratila video prezentacija pozvao je okupljene da podrže rad udruge i izdavanje časopisa, na zbijanje redova, ali i na otvorenost i suradnju sa suotočanima.

Program predstavljanja upotpunila je Marija Barčot, koja je uz glazbenu pratnju Vinka Barčota na gitari čitala stihove Ive Miroševića Barcosa i Darka Šeparovića.

Udruga se još jednom zahvaljuje svima onima koji su je podržali svojim sinoćnjim dolaskom i kupnjom časopisa, posebno Općini Vela Luka koja je financirala izdavanje, a isto tako i Centru za kulturu Vela Luka, Radio Valu, Radio M-u i OPG-u Ranko Surjan na pomoći kod predstavljanja. Časopis se može nabaviti na uobičajenim prodajnim mjestima u Veloj Luci.

Udruga Lanterna
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018