Službene stranice Općine Vela Luka Četvrtak, 20. rujna 2018.
 

Novosti

 
Predstavljan prvi broj časopisa za kulturu Lanterna 06.11.2017
U četvrtak 2. studenoga je u prepunoj Galeriji Centra za kulturu Vela Luka održano predstavljanje prvog broja časopisa za kulturu "Lanterna", kojeg izdaje istoimena udruga.

U uvodnim riječima urednika časopisa dr.sc. Dinka Radića i Tonka Barčota istaknuto je kako časopis nadomješta jednu veliku prazninu u društvenom i kulturnom životu Vele Luke, a što su brojni Velolučani potvrdili svojim dolaskom i zanimanjem. Urednici su predstavili koncepciju časopisa i njegove osnovne ciljeve. Riječ je o časopisu koji se u prvom redu bavi baštinom Vele Luke i otoka Korčule i cilj mu je iznijetim spoznajama i demistifikacijama ostaviti trajan trag. S druge strane, cilj mu je biti i otvoren, polemičan i aktualan, baviti se suvremenim društvenim pitanjima i prijeporima mjesta i otoka, ali i promišljati o budućnosti. Udruga je svjesna potrebe okretanja prema mlađim generacijama i stvaranja nove čitateljske publike pa se posebno promišljalo o suvremenom vizualnom identitetu časopisa.

Prvi broj "Lanterne" predstavio je novinar Goran Pelaić. U nadahnutom nastupu kojeg je pratila video prezentacija pozvao je okupljene da podrže rad udruge i izdavanje časopisa, na zbijanje redova, ali i na otvorenost i suradnju sa suotočanima.

Program predstavljanja upotpunila je Marija Barčot, koja je uz glazbenu pratnju Vinka Barčota na gitari čitala stihove Ive Miroševića Barcosa i Darka Šeparovića.

Udruga se još jednom zahvaljuje svima onima koji su je podržali svojim sinoćnjim dolaskom i kupnjom časopisa, posebno Općini Vela Luka koja je financirala izdavanje, a isto tako i Centru za kulturu Vela Luka, Radio Valu, Radio M-u i OPG-u Ranko Surjan na pomoći kod predstavljanja. Časopis se može nabaviti na uobičajenim prodajnim mjestima u Veloj Luci.

Udruga Lanterna
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAĂ©UN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018