Službene stranice Općine Vela Luka Srijeda, 12. prosinca 2018.
 

Novosti

 
Za obnovu škola osigurano pola milijuna kuna 08.11.2017
Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima održao je sastanak s ravnateljima triju osnovnih škola za čije je projekte sanacije objekta škole zamjenik Joško Cebalo s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU prošli tjedan potpisao ugovore ukupne vrijednosti pola milijuna kuna. Tom prilikom su ravnatelj OŠ Petra Kanavelića iz Korčule Velebit Veršić, ravnateljica OŠ Stjepana Radića iz Metkovića Božena Nikoletić te ravnateljica OŠ Vela Luka iz Vela Luke Lucijana Mirošević zahvalili Županiji i Ministarstvu na osiguravanju sredstava.

Riječ je o projektima koje je početkom listopada 2017. godine Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport prijavio na natječaj rečenog Ministarstva. Tako se u OŠ Vela Luka napravila potpuna sanacija školske športske dvorane koja uključuje izmjenu parketa i rekonstrukciju centralnog grijanja. Investicijsko ulaganje u ovu školu iznosilo je 485 tisuća kuna. Ulaganja u OŠ Petra Kanavelića i OŠ Stjepana Radića tek slijede. Na objektu OŠ Petra Kanavelića nastavit će se s drugom fazom izmjene, odnosno rekonstrukcije postojećeg krova. Nakon što je Županija prije dvije godina obnovila dio krova i sanirala strop u vrijednosti od 580 tisuća kn, predstoji obnova drugog dijela u iznosu od 350 tisuća kuna.

OŠ Stjepana Radića je po broju učenika najveća škola u županiji i u njoj će se raditi sanacija podova, odnosno izmjena parketa u četiri učionice. Vrijednost radova iznosi 280 tisuća kuna. U toj školi radovi se izvode fazno budući da je riječ ne samo o velikoj investiciji, nego i o školi s velikim brojem učionica pa Županija nastoji kontinuirano ulagati u njihovu obnovu. Tako je 2015. godine financirala izmjenu parketa u tri učionice razredne nastave i jednu učionicu za posebni odjel.
Ministarstvo će sva tri projekta sufinancirati u 50 postotnom iznosu što je poticaj svima za prijavu na sve buduće pozive i natječaje.

Inače, Županija skrbi o 25 osnovnih i 15 srednjih škola te tri učenička Doma.

(prenijeto sa http://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr)
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018