Službene stranice Općine Vela Luka Četvrtak, 20. rujna 2018.
 

Novosti

 
Načelnica i direktor Komunalnih djelatnosti sudjelovali na info radionici za edukativne aktivnosti o otpadu 02.02.2018
Načelnica Katarina Bikić i direktor Komunalnih djelatnosti d.o.o. Damir Andreis sudjelovali su na drugoj informativnoj radionici za JLS o javnom pozivu Ministarstva zaštite okoliša i energetike za EU sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Radionica je održana 29. siječnja 2018. u vijećnici Općine Stona a organizirale su je Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA.
Radionici su prisustvovale jedinice lokalne samouprave od Konavala i Župe Dubrovačke na samom jugu županije, Grad Dubrovnik te općine poluotoka Pelješca, Dubrovačko primorje, otoke Lastovo, Mljet i Korčula. Skup je uvodno pozdravio pročelnik županijskog Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće, dok je u ime DUNEA-e natječaj Ministarstva ukratko predstavila Iva Pozniak.

Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje se dodjeljuju bespovratna EU sredstva, među ostalim, uključuju letke, brošure i plakate za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje. Također, sufinanciraju se i specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, uspostavljanje mrežnih stranica o gospodarenju otpadom gradova i općina ili nadogradnju postojećih stranica JLS-a sadržajima vezano uz održivo gospodarenje otpadom, javne i edukacijske tribine za građane, informativno-obrazovni materijali, radionice, kostimirani igrokazi i predstavi za predškolsku i školsku djecu, izrada aplikacija za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone i slično.

Dodjela bespovratnih sredstava iz ovog poziva obavlja se kroz otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva, koji je objavljen na središnjoj internetskoj stranici ESI fondova (www.strukturnifondovi.hr) i u sustavu eFondovi na javnom portalu sustava (https://efondovi.mrrfeu.hr). Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 15. veljače 2018., a s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 1. veljače 2019. ili do iskorištenja sredstava.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAĂ©UN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018