Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 26. travnja 2019.
 

Novosti

 
Održana tradicionalna Ragata sv. Ivana 2018 29.06.2018
U organizaciji udruge „Luško lito“, u nedjelju je u Veloj Luci održana tradicionalana veslačka regata u čamcima s četiri veslača i kormilarom – „Ragata sv. Ivana“.

„Ragata sv. Ivana“ je tradicionalna veslačka ragata koja se održava svake godine isključivo na blagdan sv. Ivana 24. lipnja, a temelji se na višestoljetnoj tradiciji veslanja i ragatanja u Veloluškoj uvali. Ragata je održana u dvije trke, prva za mlađe i druga za starije veslače, a natjecalo se je sedam veslačkih posada u tri kategorije. U glavnoj trci, na stazi dugoj 3600 metara, od Glavice sv. Ivana do sredine Vele rive, veslale su tri posade.

Pobjednici ragate su posada pod nazivom „Meni je sve jedno“ u kojoj su veslali Antonio Burmas, Stipe Padovan, Teo Padovan, Antonio Šeparović i kormilar Mladen Tabain.

Drugi su bili posada „Medvjedići“, u kojoj su veslali Bude Cetinić, Nikola Žuvela, Stipe Trojanović, Marko Prižmić i kormilar Marin Šeparović.

Treći su bili posada „Fortuna“ u kojoj su veslali Ivo Rubeša, Josip Prižmić, Roko Oreb, Deni Franulović i kormilar Vito Prižmić.

Kao gosti na ovoj regati je sudjelovala posada pod nazivom „Vatreni“ u kojoj su veslali redatelj i producenti filma „Vatreni“ Edson Ramirez, Miroslav Blažević i Selim Srebreniković, a pomogli su im Tino Padovan i kormilar Nikola Šeparović.

Pobjednicima ragate, drugoplasiranima i Vatrenima medalje i pehar pobjednika uručila je Katarina Bikić, općinska načelnica Vele Luke, a ostalima Anito Šeparović, predsjednik VK Ošjak.

U prvoj trci Ragate sv. Ivana, za mlađe veslače, veslali su četiri čamca.

Prvi su bili posada „Gvera“ u kojoj su veslali Deni Cetinić, Vito Prižmić, Mladen Tabain, Nikola Šeparović i kormilar Petar Žuvela.

Drugi su bili „Bez priše“ a veslali su Domagoj Žuvela, Borna Bačić, Ante Šeparović, Leo Zlokić i kormilar Daniel Miletić.

Treći su bili „Nema nam pomoći“ u kojoj su veslali Sandro Dragojević, Roko Đuderija, Marko Surjan, Lovre Berković i kormilar Sandro Kinđerski.

U ovoj trci veslala je i jedna ženska posada pod nazivom „Do rive“, u sastavu Suzana Cetinić, Anita Oreb, Ivana Prižmić, Lara Barčot i kormilarka Danijela Družić.

Glavni sudac ragate na moru bio je prof. Lenko Dragojević, a sudac na cilju Anito Šeparović.

Ragatu je pratio veliki broj domaćih plovila, a uveličala sviranjem po Luškoj vali Narodna glazba Vela Luka na brodu „Muro“. Ragata je privukla i veliki broj posjetitelja, a za sve prisutne na Veloj rivi, članovi „Luškog lita“ djelili su frigane i pečene sardele i vino, članice Lige protiv raka su frigale pršurate, a forum žena Vele Luke pripremali su tradicionalni brodet od inćuna, fratre od inćuna i kašu.

Pokrovitelj Ragate sv. Ivana je Općina Vela Luka.

Galerija fotografija

Izvor: www.radioval.hr
Foto: Anđela Šćepanović
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019