Službene stranice Općine Vela Luka Utorak, 26. ožujka 2019.
 

Novosti

 
Održani Dani Korčulanskog maslinovog ulja 04.09.2018
U programu Luškog lita ove su godine održani jubilarni 10.-ti Dani Korčulanskog maslinovog ulja u Veloj Luci. Manifestacija se održava u organizaciji Udruge maslinara Vela Luka uz pomoć TZO Vela Luka i Općine Vela Luka. Ovogodišnji trodnevni program manifestacije sadržavao je edukativne radionice za kušače maslinovog ulja, predavanja sa temama zaštite autohtonih poljoprivrednih proizvoda, kvalitete maslinovog ulja i zaštiti maslina od štetnika. Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati druge godine provedbe međunarodnog projekta ARISTOIL u kojemu kao jedan od partnera sudjeluje i Udruga maslinara Vela Luka. Na samom početku predavanja prisutne je pozdravila Načelnica Općine Vela Luka Katarina Bikić a ovogodišnji predavači bili su vrsni stručnjaci i znanstvenici iz područja maslinarstva i uljarstava Prof.dr.sc. Tea Bilušić sa Sveučilišta u Splitu, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Dr.Sc.Mirella Žanetić sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša Split te Dipl. ing. Ivana Tomac Talajić, pročelnica podružnice Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe u Dubrovačko neretvanskoj županiji. Posebna gošća okruglog stola bila je pomoćnica Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića Doc.dr.sc. Jelena Đugum koja je govorila o novostima iz područja zaštite tradicionalnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te nadolazećim natječajima Ministarstva poljoprivrede. Ovom je prilikom posebno pohvalila napore Udruge maslinara Vela Luka u procesu dobivanja zaštićene oznake izvornosti za Korčulansko maslinovo ulje te im pružila podršku u daljnjem radu na novim projektima. Ovogodišnji gosti manifestacije bili su i predstavnici Društva maslinara Bara iz Crne Gore inače dugogodišnji prijatelji Udruge maslinara Vela Luka čime je ova manifestacija dobila međunarodni karakter.
Centralno događanje programa bila je “Fešta od uja“ koja je privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja. Na Fešti se uz bogat kulturno umjetnički program moglo kušati Korčulansko maslinovo ulje zaštićene oznake izvornosti, autohtoni kolač Lumbliju te gastro delicije pripremljene sa maslinovim uljem i domaće proizvode lokalnih OPG-ova.

UDRUGA MASLINARA VELA LUKA
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019