Službene stranice Općine Vela Luka Utorak, 20. kolovoza 2019.
 

Novosti

 
U Ranjini održan sastanak na temu kvalitetnijeg povezivanja Vele Luke i Lastova tijekom godine 28.01.2019
U Palači Ranjina održan je 28. siječnja sastanak na temu rješavanje problematike prometne (ne) povezanosti otoka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posebno brzobrodskih i trajektnih veza za Vela Luku i Lastovo.
Sastanku su nazočili župan Dobroslavić, zamjenik Cebalo, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić, saborski zastupnik Branko Bačić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, Anđelko Petrinić, ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta sa suradnicima, gradonačelnik Korčule i načelnici otočkih općina, ravnatelji Lučkih uprava, predsjednica Županijske gospodarske komore Terezina Orlić, županijski vijećnik Ivo Žuvela te drugi sudionici vezani uz temu sastanka. Sastanak je inicirao saborski zastupnik Branko Bačić kako bi se ostvario dogovor Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Jadrolinije za izradu prijedloga bolje povezanosti Korčule i Lastova, te kako bi se našlo rješenje za nabavku trajekta za liniju Split -Vela Luka – Ubli.
Prisutni su se složili kako zamjenski brodovi Lastovo i Bartol Kašić su premali za održavanje navedene linije što često rezultira opravdanim nezadovoljstvom brojnih građana i poduzetnika.
U ime Općine Vela Luka iskazala sam također nezadovoljstvo nepoštivanjem plovidbenog reda katamarana i trajekta (učestala kašnjenja) u ljetnim mjesecima,spomenula mogućnost dodatne trajektne linije u ljetnim mjesecima barem preko vikenda te sam zahtijevala da se katamaran Jelena za stalno ostavi na liniji Split - Hvar - Vela Luka - Ubli.
Svi zajedno suglasni smo kako je nabavka polovnog broda (odgovarajuće brzine,kapaciteta putnika i vozila,maritimnih sposobnosti) jedina realna mogućnost u ovom trenutku,ali i da se dalje zauzimamo za gradnju novog broda za navedenu liniju.
Na kraju su usuglašena četiri glavna zaključka:
1.) Nužno je da Jadrolinija odmah ide u nabavku polovnog broda za liniju Split – Vela Luka – Lastovo i nastavi radnje za gradnju novog broda za istu liniju.
2.) Iskazana je puna potpora izgradnji osam luka od lokalnog i županijskog značaja na području Dubrovačko-neretvanske županije (Jedna od njih je Pomorski putnički terminal Vela Luka) .
3.) Utvrđena je nužnost da se katamaran Jelena koji jedini ima potrebne maritimne sposobnosti trajno odredi za liniju Split - Hvar - Vela Luka - Ubli.
4.) Brzobrodsku liniju Dubrovnik-Lastovo za koju je Vlada već dala suglasnost čim prije pretvoriti u svakodnevnu liniju.

 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019