Službene stranice Općine Vela Luka Utorak, 20. kolovoza 2019.
 

Novosti

 
Održano predavanje o mediteranskoj baštini i koncert 07.06.2019
U petak navečer (31.5.2019.) je kustosica Gradskog muzeja Korčula održala predavanje "Mediteranska prehrana kao baština". Bilo je to šesto u nizu predavanja koja je Sani Sardelić održala proteklih mjesec dana na temu prehrane u Orebiću, Hvaru, Korčuli, zatim u Konavlima u suradnji s Dubrovačkim muzejima- Etnografskim muzejom Rupe,kao i u Pomorskom muzeju u Orebiću.Povod je Međunarodni dan muzeja i muzejsko-edukativna akcija pod nazivom "Prehrana". Zanimljivo izlaganje na temu prehrane kao baštine potkrijepila je s nizom arhivskih fotografija i dokumenata te nizom recentnih fotografija koje prikazuju raznovrsnost i bogatstvo naše autohtone tradicijske prehrane. Od samoniklog jestivog bilja do ječma, artičoke, vare, gera, pamidori, kupusa, lojenice i lumblije pa do panatike peljeških pomoraca i Korčulanskog statuta, bila je ovo iznimno zanimljiva šetnja kroz prebogatu gastronomsku baštinu našeg škoja,zaključnom porukom ističe prof. Rada Dragojević Ćosović, viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka. Predavanje je svojim nastupom upotpunila Mješovita klapa FD Kumpanija.
Nakon predavanja uslijedio je nastup Benda Srednje škole Vela Luka koji se održao u atriju Centra za kulturu u sklopu Erasmus plus programa. Bend je zanimljivim i raznovrsnim programom oduševio prisutne koji su više od dva sata imali priliku uživati u glazbenim izvedbama srednjoškolskog benda kojem je ovaj koncert ujedno bio i prvi javni nastup u trenutnoj postavi. Njihov mentor profesor Josip Cvitan ističe grupu ljudi najzasluženiju za održavanje koncerta a to su Toni Mirošević, Ivo Rubeša, Josip Golic i Josip Prižmić. Izvrstan i kvalitetan koncert pokazao je da Vela Luka ima iznimno talentirane mlade ljude koji su i ovom prilikom pokazali što znaju. Sve čestitke srednjoškolcima i njihovim mentorima, nadamo se da ćemo u njihovim nastupima imati još prilika uživati!
CzK
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019