Službene stranice Općine Vela Luka Subota, 7. prosinca 2019.
 

Novosti

 
Pozdrav ljetu uz Lušku strku 26.06.2019
U Veloj Luci jučer je održana Luška strka, sportska manifestacija koja se održava drugu godinu za redom kao pozdrav ljetu. Od ove godine strka je poprimila i međunarodni karakter s obzirom da su neki od natjecatelja bili iz Južne Afrike, Argentine, Mađarske, Slovenije i BiH.

Prva na redu je bila dječja strka. Sudjelovalo je 60 učenika nižih razreda Osnovne škole i 16 vrtićke dobi. Zlatne medalje su dobili Frane Šeparović, Meri Surjan i Mitja Barčot.

Zagrijavanje je nekoliko minuta prije početka utrke odradila Kristina Getos zagrijavajući sve prisutne uz poznate glazbene ritmove. U 18:30 su krenuli trkači, njih 85 sveukupno. Svi su uspješno istrčali 7.2 km prekrasne novouređene staze, visinske razlike +246 mnv/-246mnv. Veliki dio trkača je po prvi puta prošao neke dijelove staze. Samo 32 minute nakon početka utrke na cilj je došao poznati Ironman triatlonac Marin Koceić koji je nakon uručenja nagrade svoj pehar poklonio mladoj nadi luškog trčanja Leu Zlokiću i na taj način podržao njegove sportske uspjehe, ali i ovu manifestaciju. Drugi je došao Hrvoje Žuvela, dok je treće mjesto pripalo Marinu Bubiću iz TTK Strke. Ovom prilikom Bubić je pohvalio organizatore i sudionike te sve prisutne pozvao na Vela Luka Outdoors koji se održava u rujnu. U ženskoj kategoriji prvo mjesto je pripalo Petri Koceić kćeri Marina Koceića, drugo Petri Dragojević, a treće Jeleni Surjan.

Biciklisti su krenuli sa natjecanjem u 18:45, njih 36. Oni su uspješno savladali stazu dugu čak 23.9 km, visinske razlike +582mnv/-582mnv. Prvi je na cilj došao Ivan Prižmić, drugi Tonči Tabain, a treći Klemen Petač. U ženskoj kategoriji prva je Josipa Padovan, druga Jelena Šutić, a treća Laura Mirošević.

Cilj je, kao i start, za sve utrke bio u centru mjesta.

Bez mnogobrojnih volontera ovakav događaj i ovako kvalitetnu organizaciju ne bi bilo moguće realizirati. Neki od njih su do malo prije utrke označavali staze, brinuli o detaljima, a potom i sudjelovali na utrci. Takvih je bilo više…
Uz dobro označene staze, pogledi u zalazak sunca na više lokacija su oduzimali dah, ali i motivirali trkače i punili energijom. Sudionici su s velikim osmjesima i crveni od sreće i truda ulijetali u cilj, navijači ih bodrili, volonteri pratili.

Posebne pohvale stranim državljanima na uspješno istrčanoj utrci na ovako specifičnom terenu.

Glavni organizator Luške strke je Jurica Dragojević, ispred Zajednice sportova Vela Luka. Pokrovitelji su Općina Vela Luka, Turistička zajednica Vela Luka, HPD Mareta, Zajednica športa DNŽ, HGSS i Crveni križ. I mnogi sponzori su se odazvali: TA Mediterano, TA Atlas, Lučka uprava Vela Luka, Komunalac Vela Luka, Srednja škola Vela Luka, HUM Hoteli – Hotel Adria, Hotel Posejdon, Hotel Korkyra, Pizzeria Alfa, Pizzeria Pod bore, Pizzeria Nautika, Pizzeria Casablanca, Pizzeria Mirakul, Pizzeria Baltoni, Dalekovod – Vela Luka, Optika Fokus, Karlovačka pivovara, Ožujsko pivo, Butiga Boje i lakovi, Kušaonica Surjan, Tiskara Tonči – Split. Kvalitetnoj realizaciji su pridonijeli i Udruga Luško lito, Udruga Liga borbe protiv raka, Radio postaja „Val radio“, vatrogasci – Vela Luka te Udruga Cvitić.

Važno je napomenuti da je ovo tek zagrijavanje za Vela Luka Outdoors koji se od 20. do 22. rujna održava u Veloj Luci.
Dotada kupajte se, trčite, biciklirajte i uživajte u prirodi!

Vidimo se na Vela Luka Outdoorsu!
Sportski pozdrav!

 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019