Službene stranice Općine Vela Luka Ponedjeljak, 21. listopada 2019.
 

Novosti

 
Posada „Meni je sve jedno“ pobjednici „Ragate Sv. Ivana“ 27.06.2019
I ove godine 24. lipnja, na blagdan Svetog Ivana u Veloj Luci održana je tradicionalna veslačka „Ragata Sv. Ivana“. Ragata koja se temelji na višestoljetnoj tradiciji veslanja i ragatanja održala se u dvije utrke u kojima je sudjelovalo osam veslačkih posada u tri kategorije.
U Prvoj utrci koja je bila organizirana za mlađe veslače sudjelovale su dvije muške i dvije ženske posade. U muškoj konkurenciji prva je stigla posada „Oćo ve“ koju su činili Leo Zlokić, Domagoj Žuvela, Danijel Miletić, Borna Bačić i kormilar Ante Šeparović. Druga je stigla posada „Nema nam pomoći“ u kojoj su veslali Roko Đuderija, Marko Surjan, Deni Cetinić, Lovre Berković i kormilar Sandro Kinđerski. U ženskoj konkurenciji prva kroz cilj prošla je posada „Nema predaje“ sa članicama Petrom Dragojević, Karlom Šeparović, Jelenom Prižmić, Petrom Barčot i kormilarkom Željanom Barčot. Druga je stigla posada „Do rive“ u kojoj su veslale Lara Barčot, Dijana Kalebić, Suzana Cetinić, Anita Oreb i kormilarka Ivana Prižmić.
Nakon prve utrke u kojoj su sudjelovali mlađi sudionici održana je ragata za starije veslače. Na stazi dugoj 3600 metara od Glavice Sv. Ivana do sredine Vele rive veslale su četiri posade. Pobjednici ovogodišnje "Ragate Sv. Ivana" su članovi posade pod nazivom „Meni je sve jedno“ u kojoj su veslali Antonio Burmas, Teo Padovan, Marko Prižmić, Antonio Šeparović i kormilar Mladen Tabain. Druga je stigla posada „Medvjedići“ u kojoj su veslali Bude Cetinić, Nikola Žuvela, Ante Trojanović, Luka Bačić i kormilar Ivan Šeparović. Treća je posada „Nevera“ u kojoj su veslali Antonio Dragojević, Vito Prižmić, Nikola Šeparović, Petar Marinović i kormilar Petar Žuvela. Ragatu su odveslali i članovi posade "Matrib" koji su za sudjelovanje također dobili medalje.
Medalje, pehar pobjednika i lovorov vijenac uručila je Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka. Drugoplasiranim sudionicima medalje je uručio Anito Šeparović, predsjednik VK Ošjak, dok je trećeplasiranoj posadi medalje uručio Nikša Prižmić, dugogodišnji član i veslač VK Ošjak. Glavni sudac ragate na moru bio je prof. Lenko Dragojević a sudac na cilju bio je Anito Šeparović. Narodna glazba Vela Luka je na brodu „Muro“ i ove godine svojm glazbenim izvedbama uveličala događaj. Nakon utrke i dodjele medalja svi sudionici su se s okupljenim posjetiteljima prigodno počastili.
Organizator „Ragate Sv. Ivana“ je udruga „Luško lito“, a pokrovitelj Općina Vela Luka.
Čestitke svima na ostvarenim rezultatima!
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019