Službene stranice Općine Vela Luka Ponedjeljak, 21. listopada 2019.
 

Novosti

 
Otvorena izložba nakita i slika od žala Franice Mandić 04.07.2019
U srijedu, 3. 7. 2019. s početkom u 21 sat, u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba nakita i slika od žala velolučke umjetnice Franice Mandić.
Na izložbi je na maštovit način prezentiran unikatni nakit od kaučuka i konopa i slike od žala inspirirane mahom maritimnim motivima, morem, ribarima, ribama i mačkama, a izrađene su uglavnom na plavoj podlozi na koju autorica slaže minijaturne oblutke kojima gradi svoje kompozicije.
Osim unikatnog nakita i slika, Franica Mandić u galerijskom prostoru Centra za kulturu Vela Luka postavila je i zanimljivu instalaciju za koju je koristila izložbene lutke, limenu ambalažu nekadašnje tvornice „Jadranka“ u Veloj Luci, plavu tkaninu, svoj nakit i kamene oblutke.
Otvorenje izložbe izazvalo je veliki interes posjetitelja, a ugodno druženje uz pjesmu nastavilo se do kasnih večernjih sati. Prilikom otvorenja izložbe govorila je viša kustosica Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović koja je i otvorila izložbu, posebno naglasivši doprinos Franice Mandić u promoviranju Vele Luke unikatnim predmetima inspiriranih zavičajem i knjigom „Luška ića i pića“ za koje je dobila oznaku Hrvatski otočni proizvod.
Prilikom otvorenja izložbe govorio je i ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka dr. sc. Dinko Radić koji je istaknuo kako nastojanja da se izrađuju predmeti inspirirani zavičajem, njegovom posebnošću i osobitostima svakako treba podržati i dati im što više prostora.
Na otovrenju izložbe pjevala je velolučka klapa „Fižul“ koja je i nakon formalnog dijela programa otvorenja izvela nekoliko skladbi i svojim nastupom doprinijela pravom ljetnom ugođaju izložbe.
Na kraju izlaganja prilikom otvorenja izložbe posjetiteljima se emotivnim govorom obratila Franica Mandić koja se zahvalila svim ljudima i organizacijama koje su joj pomogle u realizaciji izložbe.
Izložba ostaje otvorena do 10. 7. 2019. i može se pogledati od 9 - 15h i navečer od 19 - 22h.
U subotu i nedjelju galerija će biti otvorena od 10 - 12h i navečer od 19 - 22h.

Veselimo se Vašem dolasku!

CZK
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019