Službene stranice Općine Vela Luka Četvrtak, 14. studenog 2019.
 

Novosti

 
Oliveru dodijeljeno posthumno priznanje: Multi-platinum award za vrhunska diskografska dostignuća 31.07.2019
U ponedjeljak, 29. srpnja, u Veloj Luci održan je koncert pod nazivom Trag u beskraju, održan u čast legendi domaće glazbene scene, Oliveru Dragojeviću. Na prvu obljetnicu smrti Kozmičkog Dalmatinca okupili su se njegova obitelj, prijatelji i kolege te organizirali večer prepunu lijepe glazbe i otpjevanih uspomena. Na samome koncertu sudjelovali su njegovi prijatelji Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Ante Gelo, Alan Bjelinski, Antonio Serrano, Klapa Ošjak, Dupini, Nikša Bratoš i gudački orkestar. Velolučki koncert ispunjen ljubavlju i čarolijom sjećanja na Olivera upotpunio je još jedan trenutak po kojemu se ime Olivera Dragojevića upisalo u povijest.
Hrvatska diskografska udruga (HDU) ovim mu je povodom dodijelila Multi-platinum award za vrhunska diskografska dostignuća, posthumno priznanje u čast Oliveru koji svojim cjelokupnim glazbenim ostvarajem predstavlja jednu od, nesumnjivo, ikona domaće diskografije.
„ Prije točno godinu dana Hrvatska je osjećala neopisivu tugu zbog odlaska jednog od najvećih glazbenika u čitavoj regiji. Oliver Dragojević doista jest bio među najvećim i najuspješnijim domaćim glazbenicima, onima čiji je diskografski opus odražavao pravo bogatstvo talenta, skrivenog u tako skromnoj osobi. Oduvijek je bio izvođač koji se sa svakim diskografskim uratkom iznova rađao, ne zaustavljajući se tom putanjom od prvih uspješnica 70-ih godina pa sve do svoje smrti. Svoja je prva djela izdao u nekadašnjem Jugotonu, a prošlo je svega nekoliko godina da se Oliverovi albumi uvrste među najprodavanije u povijesti domaće diskografije. Njegov se diskografski uspjeh, naravno, ne bilježi samo u prodaji, kao niti činjenici da postoji 50-ak izdanih albuma s njegovim imenom i prezimenom. Zamislite takvu veličanstvenu produkciju, a da je svaki djelić ovakvog opusa izvanredan u svakom aspektu ove umjetnosti i glazbenog stvaralaštva. Zatim zamislite kolika je bila snaga njegovih pjesama kada se Hrvatska iz svih svojih dijelova – Dalmacije, Središnje Hrvatske, Slavonije, Istre i Primorja – poistovjećivala u jednome čovjeku i stvorila jedinstvo kakvo se odrazilo nakon njegove smrti. To je bio Oliver, njegove smo pjesme svi slušali, slušamo ih i slušat ćemo još dugo.“ – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Croatia Recordsa, diskografske kuće u kojoj je Oliver proveo najveći dio svoje glazbene karijere.

ČLANAK OBJAVLJEN: 31.07.2019
IZVOR: HDU
FOTO: HDU
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019