Službene stranice Općine Vela Luka Četvrtak, 14. studenog 2019.
 

Novosti

 
Održana „Večer kupusa na tabak“ 08.08.2019
Prvog dana kolovoza, u organizaciji članova ekipe „Kupus na tabak“ i Turističke zajednice Vela Luka, održala se 15. „Večer kupusa na tabak“, gastro večer koja je i ove godine privukla mnogobrojne posjetitelje.
„Kupus na tabak“ je tradicionalani kulinarski specijalitet koji je ime dobio prema svom načinu pripreme, naime veliki listovi kupusa (raštike) se zarolaju i nasjeckaju na što tanje komadiće, upravo kako se tradicionalno usitnjava i list tabaka (duhana), pa je prema načinu sjeckanja jelo i dobilo ime. Po mnogima je “najslađi“ kada se kuha na autohtoni način, na „tripijama“, iznad vatre što mu daje poseban okus i miris. Ova se gastronomska delicija u Dalmaciji jede tijekom cijele godine, a svaku se godinu u Veloj Luci baš na ovaj datum organizira „Večer kupusa na tabak“, na kojem se kupus degustira uz pečene sardele i domaće pogače, a sve se na kraju „zalije“ čašom dobrog vina. Tako je bilo i proteklog petka „Pod boriće“ gdje su posjetitelji imali priliku kušati razne lokalne delicije, a za dobru zabavu i ugodnu atmosferu svojim se glazbenim repertoarom pobrinuo VIS „Marinero“.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019