Službene stranice Općine Vela Luka Četvrtak, 14. studenog 2019.
 

Novosti

 
Završen 1. Malonogometni memorijalni turnir Mateo Jukica 12.08.2019
Od 20. srpnja do 3. kolovoza, na Močnom lazu u Veloj Luci, održao se 1. Malonogometni memorijalni turnir „Mateo Jukica“. Riječ je o turniru posvećenom tragično preminulom mladiću iz Vele Luke. Inicijativa za organiziranje turnira krenula je od Mateovih prijatelja i obitelji uz potporu Općine i Turističke zajednice Vela Luka.
Višednevna sportska manifestacija u prvom redu bila je humanitarnog karaktera, sav novac od zarade ide neprofitabilnim udrugama, prvenstveno Ligi protiv raka i Udruzi „Cvitić“. Malonogometni turnir otvoren je pjesmom klape Proizd „Žuta ruža“, nakon čega je zapaljeno 26 baklji koje su simbolično predstavljale broj Mateovih godina. U natjecateljskom dijelu turnira sudjelovalo je sedamnaest momčadi iz Vele Luke, Blata, Smokvice, Žrnova, Lumbarde i Korčule. Dok je u revijalnom dijelu turnira utakmice odigralo osam ekipa „Cvitić“, „Palčić gore“, RK Korčula, Legende Hrvatske rukometne reprezentacije, MNK Čavoglave, ekipa Hrvatske ratne mornarice, DVD Vela Luka i Blato.
U Velikom finalu, nakon napete završnice prvi pehar „Mateovog turnira“ završio je u rukama članova ekipe Caffe bar „Kocka“ iz Lumbarde, Trstenik/Ožujsko iz Vele Luke završili su drugi, dok je treće mjesto zauzela momčad „Caffe bar Lido“ iz Blata. Najbolji strijelac turnira bio je Petar Bikić s čak 13 golova.

Prije početka turnira Mateovi prijatelji potrudili su se obnoviti malonogometno igralište kako bi se turnir održao na zavidnom nivou. U svojoj namjeri bili su uspješni, igralište je izgledalo impresivno, a turnir je svake večeri bio iznimno posjećen. U sklopu turnira kao gosti nastupili su klapa „Proizd“, mješovita klape F.D. „Kumpanija“, Udruga mažoretkinja iz Vele Luke i folklorna sekcija „Mafrina“. Tendencija i želja organizatora je da se turnir pretvori u tradicionalnu manifestaciju, dok se planovi za iduću godinu već razrađuju.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019