Službene stranice Općine Vela Luka Ponedjeljak, 11. studenog 2019.
 

Novosti

 
Izabrana Zlatna lumblija 2019 29.10.2019
U organizaciji Općine Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka, u petak, 25. listopada je u prepunom Centru za kulturu održan središnji događaj gastro manifestacije „Stajun od lumblije“, svakako onaj najnapetiji i najisčekivaniji – „Natjecanje za Zlatnu lumbliju 2019.“
Izložbeni prostori prijavljenih natjecatelja pljenili su pažnjom, stolovi dekorirani jesenskim ozračjem stvorili su autohtonu, prirodnu i najljepšu kulisu prezentacije lumblije. Osim vidom uživalo se i ostalim osjetilima, okusom je bilo slatko i jako aromatično a mirisom specifično.

Uz degustaciju raznih lumblija prijavljenih na natjecanje, posjetiteljima su bile dostupne i one na prodaju, pa su u atriju svoje lumblije prezentirali Dječji vrtić „Radost“, Učenička zadruga „Meja“, Srednja škola Vela Luka i lokalni OPG-ovi. Kako uz omiljenu slasticu savršeno pašu domaće rakije i likeri i oni su se našli u ponudi, a svojim su nastupom cijelokupan događaj upotpunili i dodatno atmosferu zagrijali legendarni „Luški evergreeni“, mješovita klapa „FD Kumpanija“ i folklorna sekcija „Mafrina“

Osim najvećeg broja posjetitelja, ove godine imali smo i najveći broj natjecatelja, pred ocjenjivački žiri stiglo je 19 lumblija, a odabir one „zlatne“ bio je težak zadatak. Ocjenjivalo se baš sve, izgled, oblik, boja, miris, najvažniji je naravno bio okus.
Žiri su sačinjavali iskusni gastronomi, prof. Josip Žuvela, nositelj titule Viteza gastronomije sredozemnih i europskih regija koji je bio u ulozi predsjednika žirija, Smiljana Matijaca, vlasnica kultne slastičarne Cukarin te dobitnica raznih nagrada, potom Iskra Vlašić, aktivna umirovljenica s plemenitom namjerom očuvanja tradicije, koja je ujedno zaštitila lumbliju oznakom hrvatski otočni proizvod, Marko Barčot, poznati veloluški kuhar bogatog iskustva i Radenka Barčot, aktivna umirovljenica i dugogodišnja vrijedna članica Lige protiv raka koja redovno sudjeluje u pripremi slastica na svim prigodnim manifestacijama.

U napetoj završnici prema odluci stručnog žirija, treće mjesto tj. „Brončanu lumbliju“ osvojila je Leonida Grbin, drugo mjesto i „Srebrnu lumbliju“ Branka Đuderija, dok je laskavu titulu „Zlatne lumblije 2019. godine“ zasluženo odnijela Tamara Frlan. I ove godine nagrađivala se kreativnost, svi su se natjecatelji uistinu potrudili ali teško je nadmašiti one najmlađe, pa je nagrada za najbolje izložbeno mjesto ponovno išlo Dječjem vrtiću „Radost“. Posjetiteljima su se obratili i natjecateljima nagrade uručili Općinska načelnica Katarina Gugić i direktor turističke zajednice Vela Luka, Dorijan Dragojević.Svi su sudionici natjecanja dobili prigodne poklone i zahvalnice koje su dobili i svi izvođači te voditelj Darko Dragojević koji je i ovaj put događaj vodio na šarmantan i duhovit način.

Iza nas je svakako uspješan događaj jer ako većina posjetitelja i natjecatelja izjavi da jedva čekaju idući i da će se svakako prijaviti, događaj se ne može opisati drugačije nego uspješnim.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019