Službene stranice Općine Vela Luka Utorak, 26. ožujka 2019.
 

Obavijesti

 
OBAVIJEST MASLINARIMA 04.09.2018
Pregledom maslinika na području cijelog otoka Korčule, pronađeni su svi razvojni stadiji maslinine muhe.
Upozoravaju se maslinari koji do sada nisu obavili zaštitu maslinika da je provedu, jer se u protivnom očekuje veća zaraza.
Upućujemo maslinare da pregledaju maslinike na uzorku od 100 plodova maslina i ako utvrde postotak zaraze od 10-15% izvrše zaštitu.

Za zaštitu koristiti pripravke:
Calinogor, Chromogor, Rogor, Perfekthion, Imidan, Decis, Scato.

Maslinari koji su u sustavu ekološke proizvodnje i u maslinicima gdje nema zaraze mogu se koristiti gotovi mamci Eco-Trap ili SuccessBait radi suzbijanja odraslih jedinki maslinine muhe. Ova metoda daje najbolje rezultate ako se primjenjuje na širem području minimalno 100 maslina.
Nepovoljni klimatski uvjetuju pogodovat će i razvoju gljivične bolesti Paunovo oko,pa je krajem kolovoza ili početkom rujna,prije prvih jesenskih kiša, uputno planirati zaštitu pripravcima na osnovi bakra (Neoram WG, najkraća karenca).

Izostankom bilo kakve ili često puta provođenje nepravilne zaštite ,najčešće rezultat straha maslinara od ostataka „bakra“ na plodovima je neopravdan, poštuje li se karenca preparata.
Nakon tretiranja popuniti evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a praznu ambalažu zbrinuti na pravilan način.

HPŠSS Korčula - Lastovo
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019